Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Miła od Gucia
Pią 08 Lip, 2011 22:54
BASTER basset do oddania/w nowym domu
Autor Wiadomość
asiunia194 

Wysłany: Czw 07 Lip, 2011 11:15   BASTER basset do oddania/w nowym domu

przeglądałam ogłoszenia i trafiłam na to http://www.kupsprzedaj.pl...ert5713198.html ci ludzie normalnie powariowali z tymi naszymi pociechami do oddania!!!!!

Opis

Oddam w dobre rece Basseta 2 letniego wychowanego z dziecmi po kastracji.Pies do rany przyloz jest kochany lubi sie bawic i nie jest ani troche agresywny. Chce go oddac niestety z jednego powodu dla mnie waznego pies nie lubi zostawac sam w domu co u tej rasy jest normalne wyje i ujada prosze o rozsadne przemyslenie sprawy. piesw jest po wszystkich szczepieniach i jest pod stala opieka weterynaryjna posiadam ksiazeczke zdrowia

Bytom
Śląsk
509849027

Ostatnio zmieniony przez Miła od Gucia Pią 08 Lip, 2011 22:56, w całości zmieniany 4 razy  

gkoti 
www.leniuch.com

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Czw 07 Lip, 2011 11:49   

O matko, najlepiej oddać, sprzedać i pozbyć się kłopotu!!!

Renia
[Usunięty]

Wysłany: Czw 07 Lip, 2011 11:57   

A może temu pieskowi będzie lepiej w domu gdzie ktoś nie będzie go zostawiła na tak długo samego.. nie będzie codziennie przeżywał stresy zdenerwowania i rozpaczy że ktoś go zostawił?

asiunia194 

Wysłany: Czw 07 Lip, 2011 12:02   

Jak dla mnie ludzie chcą się go bardzo pozbyć bo taki powód to nie jest chyba aż tak mocny aby oddać psa. Nasz Luna też wyje jak wychodzimy ale po jakiejś chwili się uspokaja.

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Czw 07 Lip, 2011 16:20   

w poście pierwszym są wszystkie namiary,
proszę kto ma ochotę poprowadzić "chłopaka"?
trzeba zacząć od zadzwonienia i wypytania o szczegóły, reszta sama pójdzie :lol:

asiunia194 

Wysłany: Czw 07 Lip, 2011 16:33   

Kochani zadzwońcie bo ja jeszcze nigdy nie dzwoniłam i nie wiem o co dokładnie wypytujecie, a mogłabym coś pominąć, a tego nie chcemy:)

asiunia194 

Wysłany: Czw 07 Lip, 2011 16:34   

A swoją drogą piękne z niego psisko:)

koluś 
Użytkownik nieaktywny

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Czw 07 Lip, 2011 16:44   

dziwne, bo my też dużo pracujemy i czasem Koluś jest naprawdę długo sam, ale nie zauważyliśmy żeby jakoś usychał z tęsknoty, raczej śpi cały dzień, albo wył, więc nie wiem czy jest to typowe dla tej rasy...zawsze jakiś powód się znajdzie...

besta 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Czw 07 Lip, 2011 16:51   

Wiesz to naprawdę różnie bywa moja Besta wyła strasznie (potrafiła wyć 8 godz. bez przerwy a do tego sikała i koopała).Od kiedy pojawiła się Gaja Besta prawie nie wyje(prawie,bo czasami jej się zdarza :~ ).Ale fakt nigdy nie pomyślałam o tym ,żeby ją oddać.

gkoti 
www.leniuch.com

Wysłany: Czw 07 Lip, 2011 16:54   

Zadzwoniłam. Piesek wabi się Baster i ogłoszenie nieaktualne już, gdyż w ndz po 2 godz od wystawienia byli państwo i piesek zmienił właścicieli. Poprzedni właściciel mówił mi, że strasznie rozpaczał, gdy był sam, a on nie mógł przecież rzucić pracy. Mieszka w bloku, sąsiedzi wzywali kilka razy straż miejską.Musiał podjąć decyzję o oddaniu w dobre ręce. Poszedł do domku z ogrodem, Pani nie pracuje, dadzą sobie radę z nim. Zauroczył ich bardzo. Były właściciel bardzo emocjonalnie z nim związany, tęskni, ale ma kontakt z nowymi , pewny- że będzie miał dobrze.
Myślę, że informacja ta jest szczera i pieskowi będzie ok. Poprzedni właściciel czyta nasze forum, o moich Leniuchach też wiedział...bo czytał. :lol:

koluś 
Użytkownik nieaktywny

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Czw 07 Lip, 2011 16:56   

no właśnie raczej o to mi chodzi, że można zawsze spróbować znaleźć inne rozwiązanie...nie wiem, może jestem głupia, ale ja traktuję Kolusia prawie jak moje dziecko, którego jeszcze nie mam i szczerze, to nie wyobrażam sobie sytuacji, która mogłaby mnie zmusić do jego oddania...a też mieliśmy z nim problemy i sporo kosztowało nas to czasu,wysiłku i pieniędzy, żeby go wyprowadzić na prostą...

koluś 
Użytkownik nieaktywny

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Czw 07 Lip, 2011 16:57   

no to się cieszymy, że psiakowi się udało znaleźć szybko nowy dom

asiunia194 

Wysłany: Czw 07 Lip, 2011 16:58   

No zgadzam się z tobą mimo iż mam już swoje dziecko to luna jest moją drugą córeczką:)
i już bym jej nikomu nie oddała!!!!!!!!

gkoti 
www.leniuch.com

Wysłany: Czw 07 Lip, 2011 17:05   

Ja też nie wyobrażam sobie, abym mogła którekolwiek oddać, ale czasami w życiu takie trudne decyzje jednak się podejmuje...nie wiem, co bym zrobiła, gdybym np. długo leżała w szpitalu i nie miała szans na szybki powrót, czy po sąsiadach by pieski długo chodzily i czy byloby im dobrze...czy nie lepiej wtedy byłoby im znaleźć kochający dom? Bo przecież chcemy ich dobra...a czasami myślimy właśnie o sobie bardziej, o naszej miłości i przywiązaniu. W taki sposób trafiła do nas Blaneczka, dla jej dobra i baaaardzo się z tego cieszymy wszyscy, a poprzednia Pańcia dzwoni do nas, przyjedzie niedługo i już też jest spokojna :lol:

Asia i Basia 
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Czw 07 Lip, 2011 17:08   

Nie nam oceniac, wlasciciel podjal decyzje, pies ma nowy dom, teraz trzymac kciuki nalezy, zeby pies sie dobrze u nowych wlascicieli spisywal ;) Moze i oni do nas zawitaja :)

Odpowiedz do tematu