bassety w trojmiescie |
Autor |
Wiadomość |
gelyte [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 04 Maj, 2005 17:16 bassety w trojmiescie
|
|
|
witam!
zastanawia mnie ile jest wlascicieli bassetow w trojmiescie?bo szczerze mowiac nigdy nie widzialam zadnego bassecika tu,jakos nie udalo mi sie .pytam z czystej ciekawosci:)
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Ewa z Matyldą i Bobem

Pomogła: 1 raz Dołączyła: 04 Mar 2005 Posty: 779 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: Sro 04 Maj, 2005 17:35
|
|
|
Już odpowiadam - statystyki w toku, ale pewne ustalenia są: samo męskie towarzystwo - 5 psów (w tym Chalmi i Gluś od Agaty oraz Jantar z Basagi). Tyle na razie, ale nie wykluczam, że doliczę się więcej
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Glowacz [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 05 Maj, 2005 07:29 Re: bassety w trojmiescie
|
|
|
gelyte napisał/a: | witam!
zastanawia mnie ile jest wlascicieli bassetow w trojmiescie?bo szczerze mowiac nigdy nie widzialam zadnego bassecika tu,jakos nie udalo mi sie .pytam z czystej ciekawosci:)
pozdrawiam |
aj aj kolezanka nie czyta wszystkich postow....
jestem wlascicielem Glusia a Glusio ma swoj dom z ogrodem w Gdyni |
|
|
|
 |
gelyte [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 05 Maj, 2005 07:58
|
|
|
aj czytam czytam:P tylko zastanawialo mnie ile jest jeszcze bassetow:) przeciez Glusio nie jest jedynym bassecikiem w trojmiescie:P a to ze nie udalo mi sie zadnego zobaczyc to prawda;p pozdrawiam:)) |
|
|
|
 |
Glowacz [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 05 Maj, 2005 08:04
|
|
|
gelyte napisał/a: | aj czytam czytam:P tylko zastanawialo mnie ile jest jeszcze bassetow:) przeciez Glusio nie jest jedynym bassecikiem w trojmiescie:P a to ze nie udalo mi sie zadnego zobaczyc to prawda;p pozdrawiam:)) |
Gelyte, Glus jest jedynym "takim" basecikiem w trojmiescie....(chodzi o umaszczenie - kubek w kubek Groszek:)
Pozdrawiam i mam nadzieje spotkac sie kiedys w trojmiescie na spacerach |
|
|
|
 |
Aga [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 05 Maj, 2005 08:35
|
|
|
Hej! Zgłasza sie jeszcze jeden basset tzn. bassetka Frodo.
Mieszkamy w Oliwie i liczymy, że uda sie zakumplować z pozostałymi bassecikami z okolicy .
Frodo ma prawie 3 lata, nie ma rodowodu, pochodzi z Choszczna - to tyle do statystyk Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Ewa z Matyldą i Bobem

|
Wysłany: Czw 05 Maj, 2005 10:25
|
|
|
FRODO dopisana, chociaż jedna dziewczynka w męskim towarzystwie (i jakie ma piękne oczy!).
A w tym Choszcznie jest jakaś hodowla? Mam do statystyki rodziców Frodo zapisać, czy chociaż matkę? |
|
|
|
 |
gelyte [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 05 Maj, 2005 12:08
|
|
|
my z Chalmim tez mieszkamy w oliwie:D wiec wspolny spacerek chyba moze byc dosc realny:))) pozdrawiam!! |
|
|
|
 |
Kamila

|
Wysłany: Czw 05 Maj, 2005 14:22
|
|
|
W Choszcznie na pewno jest co najmniej jedna hodowla - pana Kowalskiego "Znad Stobniczanki". Mój Nietoperz właśnie stamtąd pochodzi. O ile wiem, są tam dwa papierowe bassety - Bettina z Kojca Ja-Ry-Cha i Bandi Herbu Topór (wyszczególniony jako reproduktor na stronie ZK). |
|
|
|
 |
Chester [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 05 Maj, 2005 19:52
|
|
|
Witam:D Jestem tutaj nowy Ja z moim basiorem mieszkamy w gdańsku na zaspie |
|
|
|
 |
Aga [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 06 Maj, 2005 07:20
|
|
|
Jak kupowałam (a właściwie dostawałam) swoją Frodo, to nie interesowało mnie nic, oprócz tego, ze
własnie będę miała basseta i niestety nic nie wiem o jej rodzicach :? . Moze właścicielka wspominała imie Kora, ale byłam zbyt zaaferowana, zebym była pewna na 100% :lol:
Dostałam książeczkę zdrowia i telefon "awaryjny" do Choszczna, i właśnie było tam nazwisko Kowalski
(hmm.... nie wiem czy ok jest podawanie nazwisk na forum). |
|
|
|
 |
Ewa z Matyldą i Bobem

|
Wysłany: Pią 06 Maj, 2005 09:56
|
|
|
Aga - ja myślę, że w porządku jeżeli jest to hodowca z prawdziwego zdarzenia to się nie obrazi, w sumie to nic złego o nim nie napisałaś.
Chester - mam wiadomość od Głowacza, że w Gdańsku w okolicach Przymorza jest jeden basset. Czy to nie jest Twój przez przypadek? Nie znam Gdańska i nie wiem, czy Zaspa zalicza się do okolic Przymorza Czyli mam dopisać basseta Chestera (przydomek ma?, jeżeli tak to poproszę). Z Chesterów "zarejestrowałam" do tej pory tylko Chestera Chipsa (wiad. ze Stajennych Progów).
A może Drodzy Gdańszczanie wiecie u kogo mieszka Jantar z Basagi? Wiem tylko, że trafił właśnie do Gdańska.
A tak w ogóle to bardzo przyjemnie mi się czyta, że ktoś znalazł kogoś z bassetem po sąsiedzku i fajne spacerki będą, tylko zastanawia mnie wtedy dlaczego niektórzy z Was nie podali od razu miejscowości, w której mieszkają? Byłoby przecież łatwiej i Wam i mnie (bo bawię się w detektywa i rozszyfrowuję kto jest kto i skąd).
Pozdrawiam bardzo seredcznie |
|
|
|
 |
Chester [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 06 Maj, 2005 16:26
|
|
|
Ewa - Zaspa, jest zupełnie odrębną dzielnicą, która sasiaduje z przymorzem. Tak mój pies nazywa sie Chester Chips (ze stajennych progów) w chodowli mówili na niego rudy, ale w domu mówimy na niego poprostu Chester, czesław, czesiek, czesio itp. Nie wiem , czy na przymorzu są jakieś bassety, ale słyszałem że na zaspie naszych kochanychj basiorów jest aż 4 |
|
|
|
 |
Ewa z Matyldą i Bobem

|
Wysłany: Pon 09 Maj, 2005 10:57
|
|
|
Dziękuję, przy okazji poduczę się trochę topografii Gdańska!!!
A nie wiesz przez przypadek gdzie trafiło rodzeństwo Chestera - suczka Coco-Chanel i piesek Conan Barbarian?
I pytanie do Głowacza: jak możesz to przyjrzyj się Chesterowi - czy to jest ten basset, o którym pisałeś, że widziałeś, ale o nim nic nie wiedziałeś? Bo skoro Zaspa sąsiaduje z Przymorzem to może to właśnie był Chester?
Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
 |
Glowacz [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 09 Maj, 2005 11:16
|
|
|
Avatar troche przyciemniony, wydaje mi sie ze to nie ten ale glowy nie dam. |