Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
bassety w trojmiescie
Autor Wiadomość
gelyte
[Usunięty]

Wysłany: Sro 04 Maj, 2005 17:16   bassety w trojmiescie

witam!
zastanawia mnie ile jest wlascicieli bassetow w trojmiescie?bo szczerze mowiac nigdy nie widzialam zadnego bassecika tu,jakos nie udalo mi sie .pytam z czystej ciekawosci:)
pozdrawiam :)

Ewa z Matyldą i Bobem 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Sro 04 Maj, 2005 17:35   

Już odpowiadam - statystyki w toku, ale pewne ustalenia są: samo męskie towarzystwo - 5 psów (w tym Chalmi i Gluś od Agaty oraz Jantar z Basagi). Tyle na razie, ale nie wykluczam, że doliczę się więcej :D
Pozdrawiam

Glowacz
[Usunięty]

Wysłany: Czw 05 Maj, 2005 07:29   Re: bassety w trojmiescie

gelyte napisał/a:
witam!
zastanawia mnie ile jest wlascicieli bassetow w trojmiescie?bo szczerze mowiac nigdy nie widzialam zadnego bassecika tu,jakos nie udalo mi sie .pytam z czystej ciekawosci:)
pozdrawiam :)

aj aj kolezanka nie czyta wszystkich postow....
jestem wlascicielem Glusia a Glusio ma swoj dom z ogrodem w Gdyni

gelyte
[Usunięty]

Wysłany: Czw 05 Maj, 2005 07:58   

aj czytam czytam:P tylko zastanawialo mnie ile jest jeszcze bassetow:) przeciez Glusio nie jest jedynym bassecikiem w trojmiescie:P a to ze nie udalo mi sie zadnego zobaczyc to prawda;p pozdrawiam:))

Glowacz
[Usunięty]

Wysłany: Czw 05 Maj, 2005 08:04   

gelyte napisał/a:
aj czytam czytam:P tylko zastanawialo mnie ile jest jeszcze bassetow:) przeciez Glusio nie jest jedynym bassecikiem w trojmiescie:P a to ze nie udalo mi sie zadnego zobaczyc to prawda;p pozdrawiam:))

Gelyte, Glus jest jedynym "takim" basecikiem w trojmiescie....(chodzi o umaszczenie - kubek w kubek Groszek:)

Pozdrawiam i mam nadzieje spotkac sie kiedys w trojmiescie na spacerach

Aga
[Usunięty]

Wysłany: Czw 05 Maj, 2005 08:35   

Hej! Zgłasza sie jeszcze jeden basset tzn. bassetka Frodo.
Mieszkamy w Oliwie i liczymy, że uda sie zakumplować z pozostałymi bassecikami z okolicy :D .
Frodo ma prawie 3 lata, nie ma rodowodu, pochodzi z Choszczna - to tyle do statystyk :) Pozdrawiam!

Ewa z Matyldą i Bobem 

Wysłany: Czw 05 Maj, 2005 10:25   

FRODO dopisana, chociaż jedna dziewczynka w męskim towarzystwie (i jakie ma piękne oczy!).
A w tym Choszcznie jest jakaś hodowla? Mam do statystyki rodziców Frodo zapisać, czy chociaż matkę?

gelyte
[Usunięty]

Wysłany: Czw 05 Maj, 2005 12:08   

my z Chalmim tez mieszkamy w oliwie:D wiec wspolny spacerek chyba moze byc dosc realny:))) pozdrawiam!!

Kamila 

Wysłany: Czw 05 Maj, 2005 14:22   

W Choszcznie na pewno jest co najmniej jedna hodowla - pana Kowalskiego "Znad Stobniczanki". Mój Nietoperz właśnie stamtąd pochodzi. O ile wiem, są tam dwa papierowe bassety - Bettina z Kojca Ja-Ry-Cha i Bandi Herbu Topór (wyszczególniony jako reproduktor na stronie ZK).

Chester
[Usunięty]

Wysłany: Czw 05 Maj, 2005 19:52   

Witam:D Jestem tutaj nowy :) Ja z moim basiorem mieszkamy w gdańsku na zaspie :)

Aga
[Usunięty]

Wysłany: Pią 06 Maj, 2005 07:20   

Jak kupowałam (a właściwie dostawałam) swoją Frodo, to nie interesowało mnie nic, oprócz tego, ze
własnie będę miała basseta :) i niestety nic nie wiem o jej rodzicach :? . Moze właścicielka wspominała imie Kora, ale byłam zbyt zaaferowana, zebym była pewna na 100% :lol:
Dostałam książeczkę zdrowia i telefon "awaryjny" do Choszczna, i właśnie było tam nazwisko Kowalski
(hmm.... nie wiem czy ok jest podawanie nazwisk na forum).

Ewa z Matyldą i Bobem 

Wysłany: Pią 06 Maj, 2005 09:56   

Aga - ja myślę, że w porządku jeżeli jest to hodowca z prawdziwego zdarzenia to się nie obrazi, w sumie to nic złego o nim nie napisałaś.
Chester - mam wiadomość od Głowacza, że w Gdańsku w okolicach Przymorza jest jeden basset. Czy to nie jest Twój przez przypadek? Nie znam Gdańska i nie wiem, czy Zaspa zalicza się do okolic Przymorza :oops: Czyli mam dopisać basseta Chestera (przydomek ma?, jeżeli tak to poproszę). Z Chesterów "zarejestrowałam" do tej pory tylko Chestera Chipsa (wiad. ze Stajennych Progów).
A może Drodzy Gdańszczanie wiecie u kogo mieszka Jantar z Basagi? Wiem tylko, że trafił właśnie do Gdańska.
A tak w ogóle to bardzo przyjemnie mi się czyta, że ktoś znalazł kogoś z bassetem po sąsiedzku :D i fajne spacerki będą, tylko zastanawia mnie wtedy dlaczego niektórzy z Was nie podali od razu miejscowości, w której mieszkają? Byłoby przecież łatwiej :D i Wam i mnie (bo bawię się w detektywa i rozszyfrowuję kto jest kto i skąd).
Pozdrawiam bardzo seredcznie

Chester
[Usunięty]

Wysłany: Pią 06 Maj, 2005 16:26   

Ewa - Zaspa, jest zupełnie odrębną dzielnicą, która sasiaduje z przymorzem. Tak mój pies nazywa sie Chester Chips (ze stajennych progów) w chodowli mówili na niego rudy, ale w domu mówimy na niego poprostu Chester, czesław, czesiek, czesio itp. Nie wiem , czy na przymorzu są jakieś bassety, ale słyszałem że na zaspie naszych kochanychj basiorów jest aż 4 :D

Ewa z Matyldą i Bobem 

Wysłany: Pon 09 Maj, 2005 10:57   

Dziękuję, przy okazji poduczę się trochę topografii Gdańska!!!
A nie wiesz przez przypadek gdzie trafiło rodzeństwo Chestera - suczka Coco-Chanel i piesek Conan Barbarian?
I pytanie do Głowacza: jak możesz to przyjrzyj się Chesterowi - czy to jest ten basset, o którym pisałeś, że widziałeś, ale o nim nic nie wiedziałeś? Bo skoro Zaspa sąsiaduje z Przymorzem to może to właśnie był Chester?
Pozdrawiam serdecznie

Glowacz
[Usunięty]

Wysłany: Pon 09 Maj, 2005 11:16   

Avatar troche przyciemniony, wydaje mi sie ze to nie ten ale glowy nie dam.

Odpowiedz do tematu