łapki |
Autor |
Wiadomość |
Jogurt
|
Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 20:27
|
|
|
Fanfan z rodziną napisał/a: | Madzia...jednym słowem Jogurt ma takie imię, jakie powinien :lol: |
:lol: no prawda :lol: ogolnie nabial cieszy sie wielkim powodzeniem :lol: kiedys zwinal kanapke z serem plesniowym :~ :lol: i generalnie nikt by nie zauwazyl, gdyby nie to, ze mu sie kawalek do nosa przykleil :lol: |
|
 |
marta_zbyszek [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 20:57
|
|
|
:grin: pociesznie musiał wyglądać. Ale z mlekiem co do psów to tak jak z kotami i mlekiem jeden wielki zabobon |
|
|
|
 |
zojka

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 07 Lip 2008 Posty: 3761 Skąd: Mazury
|
Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 21:34
|
|
|
no i prawda co do zabobonów
a w kwestii smakowitego nabiału to Antocha da się poćwiartować za twarożek o smaku waniliowym . MNIAM. Taka pychota. Mlaszcze, zakleja się, powarkuje i wcina... |
_________________ ...człowiek autentycznie czuje, że ma najwięcej, kiedy daje innym ...ks.J. Twardowski |
|
|
|
 |
marta_zbyszek [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 21:36
|
|
|
Bolek tak uwielbia pizze :grin: |
|
|
|
 |
zojka

|
Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 21:42
|
|
|
banan |
_________________ ...człowiek autentycznie czuje, że ma najwięcej, kiedy daje innym ...ks.J. Twardowski |
|
|
|
 |
Fanfan z rodziną [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 22:01
|
|
|
A Fanio za wszystko byle było duuużo :~ |
|
|
|
 |
marta_zbyszek [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 22:31
|
|
|
Jak szakal był z nami to zrobiliśmy test z ciekawości ile nasze bydlaki zjedzą oczywiście pod kontrolą. Kupiłam mięcha ugotowałam i zmieliłam (że jak się rzucą łapczywie to żeby się nie pozatykały kawami mięsa).
Bolo wymiękł przy 2 kg. A szakal jadł i jadł i jadł i ......... ale stwierdziłam że pies se krzywdę zrobi i po 6 kg zabrałam mięcho z przed nosa.
Wstyd się przyznać - testy na zwierzętach ale cieszyły się jak głupie i było to pod kontrolą w dzień dziecka. |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 22:33
|
|
|
Okrutna ale się uśmiałam Fanfan przeszedł takie testy z wodą na działce...ale nie jestem w stanie powiedzieć, ile wypił Wtajemniczeni wiedzą, jakie możliwości ma mój pies |
|
|
|
 |
marta_zbyszek [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 22:40
|
|
|
No to jeszcze jedno wyznanie.
Szakal jak do nas trafił był straszną kluchą, ale tak był grubaśny że nie był w stanie zejść po schodach bo się wywracał nie wspomnę o wchodzeniu, więc Zbyszek dzielnie przez chyba dwa miesiące dzielne te kilogramy wnosił i znosił po schodach a mieszkaliśmy wtedy jeszcze na wynajętym na 4 piętrze.
Urządziliśmy w domu małą imprezkę i prywatnego śmigusa dyngusa tak że całe mieszkanie zalane :~ wytarłam ale z kafli jak wiadomo nie da się do sucha.
Była pora spaceru więc mąż dzielnie psa na ręce i do drzwi, no ale poślizgnął się na kaflach i wyrżnął jak długi w tył a psa zdążył przełożyć sobie na brzuch, ja dobra kochająca żona zamiast lecieć do męża to do psa poleciałam, który się wystraszył i poleciał na balkon (nic mu się nie stało, gorzej z mężem)- (wszyscy byli trzeźwi i nie tknęli alkoholu) mąż leży w przedpokoju a ja przy psie świruję.
pół roku mi to wypominał. A na domiar złego dałam psu na przeprosiny michę ciastek. |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 22:42
|
|
|
aahhhahahhaaaaaaaa |
|
|
|
 |
Grzegorz [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 14 Lip, 2008 05:49
|
|
|
Karma wzrostowa z najwyższej półki z dużą zawartościa chondorityny i glukozaminy. Najładniej , tj, wolno ale równomiernie z moich dosiwadczeń psy rosną na Bento Kronen Maxi growth lub Bento Kronen Lamb & Rice Growth. Eukanuba daje ładny wzrost w zwyz ale brak masy mieśniowej , Royal Canin skokowy gwałtowny wzrost w góre i w masę .
najwazniejszym w tym okresie jest równomierny wolny wzrost by wszystko miało czas sie wykształcić i rozwinąć. Dlatego bento - choć dysoponuje pozostałymi karmami i je sprzedaję. Jednakze polecam Bento bo daje najlepsze efekty, powiem tak , jesli miałbym szczeniaka to karmiłbym go Bento.
Co do reszty - by zobaczyc efekty - koniecznym jest skarmienie dwóch duzych worków - tj, 30 kg karmy - organizm musi sie przestawić na inny produkt. Musisz przy tym wybrać , albo karma albo karmienie naturalne - mieszanie powoduje większe zaburzenia przyswajania niz wszystkim sie nam wydaje.
Co ewentualnych usług aprowizacyjnych to przecztaj moja stopkę i reszta na PW. |
|
|
|
|
 |
zojka

|
Wysłany: Pon 14 Lip, 2008 07:38
|
|
|
dzięki Grzegorz .... jeszcze tylko muszę pogadać ze starym
dziewczyny uśmiałam się do łez .. tak w skrytości, bo mam cały dom śpiącej jeszcze młodzieży (mamuni króliczek i jej przyjaciele) i nie wypada rechotać na głos, więc ja tylko półgębkiem
antocha też śpi
 |
|
|
|
 |
Renia [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 14 Lip, 2008 07:39
|
|
|
A ja mam wrażenie, że moja Beti to zjadła by wszystko ;> Dostaje kota na punkcie sushi :razz:
mleka nie dostaje bo skończyło by się to dla Beti bardzo źle Oststnio mało sie posikała sie na widok bobu nie dało rady sie jej usokoić.
Przez problemy z brzuszkiem zaczeliśmy jej regularnie gotować ryz z jakimś mięskiem i dodatkiem siemienia lnianego i teraz nie ma z nia problemów tzn. nie ma "duszenia się" problemów z rozwolnieniem itd. Dostaje też surowe kości cielęce i jakieś przysmaki tam przysmaki. |
|
|
|
 |
zojka

|
Wysłany: Pon 14 Lip, 2008 07:50
|
|
|
ze względu na tryb mego życia (chaos, duuzo chaosu) to ja bym wolała nie gotować. do tej pory myślałam, że szczeniak powinien dostawać cóś gotowanego (to tak a propos zabobonów), bo stare psiska są wyłacznie na suchej karmie i czasem pysznościach z obiadu mają się zresztą świetnie
a przy Antosi mnię odbiło ... jak widać dobrymi chęciami ...
z nowości kulinarnych - fasolka czerwona z puszki podawana na widelcu |
|
|
|
 |
Jogurt
|
Wysłany: Pon 14 Lip, 2008 17:47
|
|
|
A u mnie dzisiaj jako rarytas zostala potraktowana...gabka wypruta wczesniej zębiskami z pantofli :shock: mam nadzieje ze nic mu nie bedzie... |
|
 |
|