Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
łapki
Autor Wiadomość
Jogurt 

Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 20:27   

Fanfan z rodziną napisał/a:
Madzia...jednym słowem Jogurt ma takie imię, jakie powinien :lol:

:lol: no prawda :lol: ogolnie nabial cieszy sie wielkim powodzeniem :lol: kiedys zwinal kanapke z serem plesniowym :~ :lol: i generalnie nikt by nie zauwazyl, gdyby nie to, ze mu sie kawalek do nosa przykleil :lol:

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 20:57   

:grin: pociesznie musiał wyglądać. Ale z mlekiem co do psów to tak jak z kotami i mlekiem jeden wielki zabobon

zojka 

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 21:34   

no i prawda co do zabobonów

a w kwestii smakowitego nabiału to Antocha da się poćwiartować za twarożek o smaku waniliowym . MNIAM. Taka pychota. Mlaszcze, zakleja się, powarkuje i wcina...

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 21:36   

Bolek tak uwielbia pizze :grin:

zojka 

Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 21:42   

banan :mrgreen:

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 22:01   

A Fanio za wszystko :mrgreen: byle było duuużo :~

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 22:31   

Jak szakal był z nami to zrobiliśmy test :roll: z ciekawości ile nasze bydlaki zjedzą oczywiście pod kontrolą. Kupiłam mięcha ugotowałam i zmieliłam (że jak się rzucą łapczywie to żeby się nie pozatykały kawami mięsa).
Bolo wymiękł przy 2 kg. A szakal jadł i jadł i jadł i ......... ale stwierdziłam że pies se krzywdę zrobi i po 6 kg zabrałam mięcho z przed nosa.
Wstyd się przyznać - testy na zwierzętach :oops: ale cieszyły się jak głupie i było to pod kontrolą w dzień dziecka.

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 22:33   

Okrutna :D ale się uśmiałam :mrgreen: Fanfan przeszedł takie testy z wodą na działce...ale nie jestem w stanie powiedzieć, ile wypił :roll: Wtajemniczeni wiedzą, jakie możliwości ma mój pies :evil:

marta_zbyszek
[Usunięty]

Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 22:40   

No to jeszcze jedno wyznanie. :roll:
Szakal jak do nas trafił był straszną kluchą, ale tak był grubaśny że nie był w stanie zejść po schodach bo się wywracał nie wspomnę o wchodzeniu, więc Zbyszek dzielnie przez chyba dwa miesiące dzielne te kilogramy wnosił i znosił po schodach a mieszkaliśmy wtedy jeszcze na wynajętym na 4 piętrze.
Urządziliśmy w domu małą imprezkę i prywatnego śmigusa dyngusa tak że całe mieszkanie zalane :~ wytarłam ale z kafli jak wiadomo nie da się do sucha.
Była pora spaceru więc mąż dzielnie psa na ręce i do drzwi, no ale poślizgnął się na kaflach i wyrżnął jak długi w tył a psa zdążył przełożyć sobie na brzuch, ja dobra kochająca żona zamiast lecieć do męża to do psa poleciałam, który się wystraszył i poleciał na balkon (nic mu się nie stało, gorzej z mężem)- (wszyscy byli trzeźwi i nie tknęli alkoholu) mąż leży w przedpokoju a ja przy psie świruję. :oops: :roll:
pół roku mi to wypominał. A na domiar złego dałam psu na przeprosiny michę ciastek.

Fanfan z rodziną
[Usunięty]

Wysłany: Nie 13 Lip, 2008 22:42   

aahhhahahhaaaaaaaa

Grzegorz
[Usunięty]

Wysłany: Pon 14 Lip, 2008 05:49   

Karma wzrostowa z najwyższej półki z dużą zawartościa chondorityny i glukozaminy. Najładniej , tj, wolno ale równomiernie z moich dosiwadczeń psy rosną na Bento Kronen Maxi growth lub Bento Kronen Lamb & Rice Growth. Eukanuba daje ładny wzrost w zwyz ale brak masy mieśniowej , Royal Canin skokowy gwałtowny wzrost w góre i w masę .
najwazniejszym w tym okresie jest równomierny wolny wzrost by wszystko miało czas sie wykształcić i rozwinąć. Dlatego bento - choć dysoponuje pozostałymi karmami i je sprzedaję. Jednakze polecam Bento bo daje najlepsze efekty, powiem tak , jesli miałbym szczeniaka to karmiłbym go Bento.
Co do reszty - by zobaczyc efekty - koniecznym jest skarmienie dwóch duzych worków - tj, 30 kg karmy - organizm musi sie przestawić na inny produkt. Musisz przy tym wybrać , albo karma albo karmienie naturalne - mieszanie powoduje większe zaburzenia przyswajania niz wszystkim sie nam wydaje.
Co ewentualnych usług aprowizacyjnych to przecztaj moja stopkę i reszta na PW.

zojka 

Wysłany: Pon 14 Lip, 2008 07:38   

dzięki Grzegorz .... jeszcze tylko muszę pogadać ze starym :mrgreen:

dziewczyny uśmiałam się do łez .. tak w skrytości, bo mam cały dom śpiącej jeszcze młodzieży (mamuni króliczek i jej przyjaciele) i nie wypada rechotać na głos, więc ja tylko półgębkiem

antocha też śpi

Renia
[Usunięty]

Wysłany: Pon 14 Lip, 2008 07:39   

A ja mam wrażenie, że moja Beti to zjadła by wszystko ;> Dostaje kota na punkcie sushi :razz:
mleka nie dostaje bo skończyło by się to dla Beti bardzo źle :( Oststnio mało sie posikała sie na widok bobu :roll: nie dało rady sie jej usokoić.
Przez problemy z brzuszkiem zaczeliśmy jej regularnie gotować ryz z jakimś mięskiem i dodatkiem siemienia lnianego i teraz nie ma z nia problemów tzn. nie ma "duszenia się" problemów z rozwolnieniem itd. Dostaje też surowe kości cielęce i jakieś przysmaki tam przysmaki.

zojka 

Wysłany: Pon 14 Lip, 2008 07:50   

ze względu na tryb mego życia (chaos, duuzo chaosu) to ja bym wolała nie gotować. do tej pory myślałam, że szczeniak powinien dostawać cóś gotowanego (to tak a propos zabobonów), bo stare psiska są wyłacznie na suchej karmie i czasem pysznościach z obiadu :) mają się zresztą świetnie

a przy Antosi mnię odbiło ... jak widać dobrymi chęciami ...
z nowości kulinarnych - fasolka czerwona z puszki podawana na widelcu

Jogurt 

Wysłany: Pon 14 Lip, 2008 17:47   

A u mnie dzisiaj jako rarytas zostala potraktowana...gabka wypruta wczesniej zębiskami z pantofli :shock: mam nadzieje ze nic mu nie bedzie...

Odpowiedz do tematu