Nasze Bassety Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat
CIECZKA
Autor Wiadomość
gocha
[Usunięty]

Wysłany: Czw 30 Gru, 2010 21:58   

Skoro nic jej nie jest to nie ma powodu do paniki, spokojnie po nowym roku z nią pojedziesz, może jakieś badania będą potrzebne czy co, zobaczysz, a na razie ją obserwuj.

ania123 
Użytkownik nieaktywny

Pomogła: 6 razy
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: Nie 02 Sty, 2011 18:06   

Kropka nosi majtki na cieczke i byly troche za mocno scisniete i jej sie troche otarla skora na cycusiach. nie leci krew ale jest troche stwardniala i zaczerwieniona. czym jej to posmarowac?

Batus 

Wysłany: Nie 02 Sty, 2011 20:22   

Wiesz co, najlepiej niczym, zostaw, niech sie powietrzy i samo zagoi...

Bartosz1989 

Wysłany: Sro 17 Sie, 2011 20:06   

Witam,

Mam małe pytanko, a raczej prośbę.
Proszę o wypowiedź osób, które będą obecne na zlocie bassetów w terminie 27-28.08.2011.
Moja suczka Ami ma obecnie cieczkę. Krwawienie rozpoczęło się 13.08.2011. z Tego co mi wiadomo pierwszy dzień cieczki liczy się dwa dni przed pierwszym krwawieniem, czyli 11.08.2011.
27.08.2011 to według moich obliczeń 17 dzień cieczki.
Czy wyrażacie zgodę na to abyśmy mogli przybyć na zlot?
Nie ukrywam, że bardzo nam na tym zależy, ale wiem, że może to być bardzo uciążliwe.
Zakupimy specjalny środek, który niweluje zapach cieczki.
Nie jestem w tej dziedzinie specjalista, więc bardzo proszę o wypowiedzi.

Pozdrawiam,
Sylwia

Dorti
[Usunięty]

Wysłany: Sro 17 Sie, 2011 20:33   

Powiem tak.
Ja jadę z samymi suczkami więc mi to nie robi ale samce zwariują i tu już nie będzie smiechu.
17 dzień cieczki to taki bardzo fajny dla chłopaków więc już współczuję Tobie i właścicielom samców.
Środki nic tu nie pomogą.
Bardzo mi przykro ale piszę jak jest.
Gdybym zabierała Andiego na zlot to masz jak w banku, że Ami by nie odpuścił a do tego gryzł by się ze wszystkimi samcami.
To nie jest dobry czas na uczestnictwo wraz z Ami w zlocie.

eufrazyna
[Usunięty]

Wysłany: Sro 17 Sie, 2011 20:47   

To ten najgorszy czas wypada :( To są takie 4 dni, kiedy samce głupieją totalnie(wiem, bo mam parkę i Tola właśnie to przechodziła)i to będzie dla Was udręka, bo nigdzie Ami nie zabierzecie, ani na wspólny spacer, ani nawet pod domek. A nie możecie znaleźć dogsittera i przyjechać tym razem bez Ami, żeby wszystkich poznać? Wiem, że bez swojego basseta to nie to samo,ale może to jakaś alternatywa?

Bartosz1989 

Wysłany: Nie 21 Sie, 2011 08:53   

Dziękujemy za szczerą odpowiedź, nie wybierzemy się na zlot. Nie mieliśmy świadomości kiedy są te najgorsze dni, i mieliśmy nadzieję że na czas zlotu będzie już po wszystkim.
Jeszce mamy małe pytanko odnośnie cieczki, Ami wczoraj w przeciągu 3 godzin zsikała się w domu 5 razy, czy to normalne że dziewczynki podczas cieczki nie trzymają moczu? Dodam jeszcze że 20 min po pierwszym zsikaniu Ami była na dworku, gdzie również się załatwiła kilka razy.

besta 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Nie 21 Sie, 2011 13:06   

U mojej Besty to była normalka.Mało,że lała częściej to też i więcej.I zdarzało jej się posikać w domu.

Mirka
[Usunięty]

Wysłany: Nie 21 Sie, 2011 13:09   

jak najbardziej normalne
ona znaczy teren zeby kawalerowie
z okolicy wiedzieli że suczka jest zwarta i gotowa
na przyjecie zalotników,
więc jej pilnujcie jak oka w głowie :mrgreen:

eufrazyna
[Usunięty]

Wysłany: Nie 21 Sie, 2011 15:57   

Szkoda,że w związku z tym nie przyjedziecie, ale to dla samej małej będzie bezpieczniejsze. Co zrobić, natura. Z tym siusianiem, to dokładnie tak, jak dziewczyny napisały.

Asia i Basia 
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Sob 17 Wrz, 2011 21:36   

Ja mam pytanko do wlascicieli dwoch suczek, czy w czasie cieczki jednej druga (ta bez cieczki) zachowuje sie dziwnie? Nie wiem, co sie dzieje, ale Baska (wykastrowana) swiruje mi tym razem totalnie. Figa ma cieczke, jak nigdy nie jest zlosliwa, nie burczy, ale za to Baska zwariowala. Cale noce stoi w oknie, poplakuje, ma dreszcze , czy ktos mial moze podobnie? Wczesniej tego nie robila, poza tym zachowuje sie normalnie, je, pije, bawi sie.

Dorti
[Usunięty]

Wysłany: Nie 18 Wrz, 2011 07:17   

Asia i Basia napisał/a:
Ja mam pytanko do wlascicieli dwoch suczek, czy w czasie cieczki jednej druga (ta bez cieczki) zachowuje sie dziwnie? Nie wiem, co sie dzieje, ale Baska (wykastrowana) swiruje mi tym razem totalnie. Figa ma cieczke, jak nigdy nie jest zlosliwa, nie burczy, ale za to Baska zwariowala. Cale noce stoi w oknie, poplakuje, ma dreszcze , czy ktos mial moze podobnie? Wczesniej tego nie robila, poza tym zachowuje sie normalnie, je, pije, bawi sie.

U mnie trochę więcej niż 2 suczki ale z czymś takim się nie spotkałam.
Owszem, cieczka udziela się wszystkim suczkom, jest wzajemne krycie :roll: , nerwowość ale żeby płacze i dreszcze to nie.
A może Aśka to nie ma w ogóle związku z cieczką :?:

besta 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Nie 18 Wrz, 2011 08:24   

A u nie owszem wykastrowana Gajka "solidaryzowała się" z cieczkującą Bestą.Miała humorki,więcej sikała,ale dreszczy nie.

Asia i Basia 
Figa & Co.

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Nie 18 Wrz, 2011 09:39   

Tak mi t owlasnie solidaryzowaniem pachnialo, ale bede czujna i bede obserwowac, Baska jak miala wczesniej cieczki czy urojone to tez tak drzala jak osika, wiec podpisalam to pod to, ale faktycznie moze to jeszcze cos innego. Bede ja sledzic. Zwariowac mozna z nia chwilowo. Caly dzien by w oknie siedziala i medzi medzi, nie do wytrzymania ;)

Miła od Gucia 
Admin merytoryczny

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Nie 18 Wrz, 2011 10:25   

jeśli siedzi przy oknie to wyjdź z nią na dwór i zobacz czego ona za tym oknem wypatruje :shock:

Odpowiedz do tematu