Wejdźcie na stronę Klubu Basseta i zobaczcie jakiego mamy w tym roku Generalnego Sponsora Wystawy www.basset.pl
Agata [Usunięty]
Wysłany: Sro 01 Mar, 2006 09:47
Kopiuję to z tematu skarbonka, to co napisałam dawno temu. Tyle osob się zaoferowało i nic :?
No słuchajcie 1 maja zbliża się duuuuużymi krokami :!:
Czy ktoś z Waz już coś zaczął robić
Ja Wam tego nie przepuszczę, będę męczyć i gnębić Was, obiecuję :!:
Osobiście poszłam na łatwiznę, bo zamówiłam coś, jak będzie zrobione zrobię zdjęcie i Wam pokarzę.
Bardzo proszę Was o inną pomoc
Jest to dla mnie bardzo ważne
W przeddzień wystawy klubowej, która odbędzie się tradycyjnie w Mosznie odbędzie się aukcja, z której pieniążki zostaną zgromadzone na SOS bassecie. Będzie to przynajmniej częściowo pokrywać koszty bęzyny, telefonów, utrzymania i leczenia w takich przypadkach.
Na aukcję tę od dziś będę zbierać przedmioty związane tylko z tą rasą
Przedmioty, które macie w domach, kupicie, lub zrobicie sami Np jeśli ktoś z Was potrafi robić na drutach to niech zrobi szalik z bassetem, lub czapkę. Jeśli ktoś potrafi rysować, lub malować - zamawiam obraz, jeśli ktoś potrafi rzeźbić - poproszę basseta, jeśli lepić z gliny - poproszę basseta. Jeśli ktoś potrafi robić piękne artstyczne zdjęcia - niech zrobi je w formie pięknego, oprawionego obrazka.
I jeśli komuś przyjdzie jeszcze inna rzecz związana z bassetem - super !
Przedmioty niezlicytowane nie wrócą do właścicieli, tylko przejdą na następną wystawę klubową, gdzie ponownie będą zlicytowane.
Przypominam, że Klub Basseta w Polsce nie popiera i nie propaguje basseta bezrodowodowego, lecz zawsze pomaga potrzebującym bassetom, łącznie z tymi, które rodowodu nie posiadają
Na tym polega SOS
Przedmioty zbieram ja i do mnie np. pocztą można je wysyłać na adres :
Agata Leszczyńska
ul. Bartosika 10 m 42
03 - 982 Warszawa
tel. 0506 520 520
No to do dzieła
Zaczynajcie zbierać
Wystawa 01.05.2006 r.
Jest jeszcze 6 miesięcy, ale nie zostawiajcie tego proszę na ostatnią chwile
Wysłany: Pon 13 Mar, 2006 15:07
Byście się wstydzili
Tylu chętnych było do pomocy i nic........... Czyżby jak często w życiu słomiany zapał ....... No akurat po Was się tego nie spodziewałam :!:
Bardzo nieładnie :!:
Weźcie się do roboty :!: :!: :!:
Czy to tak dużo wysiłku potrzeba by coś fajnego zrobić :!:
Bo mnie się wydaje, że NIE :!:
To czyste lenistwo z Waszej strony i nic innego :!:
A teraz ciekawostka dla Was. Ponieważ jestem w stałym kontakcie ze Sponsorem to dziś dostałam od niego takiego meila, którego część wklejam -
Historia Hush Puppies: od ujadających psów
Hush Puppies od samego początku było pierwszą i jedyną firmą na rynku amerykańskim, która produkowała obuwie typu Casual. Firma Hush Pupppies umacniała swoją pozycje na rynku i jest obenie jedną z najlepszych marek na świecie. Powstała w 1958 firma zrewolucjonizowała rynek obuwniczy, odnosi ogromne sukcesy na całym świecie, a jej produkty stały się symbolem Ameryki.
Historia firmy zaczyna się w latach pięćdziesiątych w Ameryce. Producent skór Wolverine wypuszcza na rynek swój pierwszy produkt – klasyczny wzór zamszowych butów codziennego użytku typu Oxford, wykonanych ze świńskiej skóry. Obuwie to doskonale wypełniło lukę na rynku, ponieważ było faktycznie pierwszym tego rodzaju produktem w Ameryce. Jeden z menedżerów Wolverine spędzał wakacje ze swoim znajomym w Tennessee. Spostrzegł, że gdy psy farmera zaczynały ujadać rzucano im kulki z ciasta kukurydzianego, aby je uciszyć. Kulki te nazywały się hush puppies (sza szczeniaki). W tamtym czasie obolałe stopy nazywano popularnie „wyjącymi”. Dlatego też Jim zdecydował, że Hush Puppies będzie doskonałą nazwą dla nowej superwygodnej linii butów Wolverine. Marka Hush Puppies powstała oficjalnie w roku 1958, a od roku 1965 Wolverine zostało niekwestionowanym liderem na rynku obuwniczym.
no tak dałam ciałka, obiecałam haft i ..... zapomniałam , a czas leci tak szybko i już za poźno, "hafciarka" się nie wyrobi.
No cóż szkoda pisać, same chęci nie wystarczą ale wstyd
ale może mogę się jakoś zrehabilitować??? Agata podsuń może jakiś pomysł
Agata [Usunięty]
Wysłany: Sro 15 Mar, 2006 23:38
Ewunia
Dzięki, że się odezwałaś
A może się uda :!: :!: :!:
Jeszcze półtora miesiąca, a właściwie miesiąc.
No weź, proszę :!: :!: :!:
Chciałam bardzo podziękować Magdzie, która przysłała mi z Florencji paczuszkę z bardzo fajnymi "basseciarskimi" drobiazgami :lol:
Wiem Magda, że idzie jeszcze jedna - czekam z niecierpliwością
Jeszcze trzy osoby z forum szykują niespodzianki, które zostaną spieniężone na SOS bassecie.
A widzicie, jednak się da coś wymyślić
Dla chcącego nic trudnego.
Widzę, że są tacy, wśród nas którzy na rzęsach staną i coś fajnego wymyślą :thx Jesteście kochani :!: :thx
Jeszcze raz bardzo dziękuję i mam nadzieję, że pozostali też w końcu ruszą dupska i pomogą
Bo to wstyd i tyle :?
Słuchajcie, jest już bardzo mało czasu, mało, ale na tyle dużo, że jeśli "dziś" pomyślicie to coś jeszcze wymyślicie
joania [Usunięty]
Wysłany: Sro 12 Kwi, 2006 16:28
ja mimo że nie potrafię nic wymyśleć życzę udanych licytacji i wspaniałych wyników dla wszystkich uczestniczących bassecików na klubowej wystawie w Mosznej -udanej zabawy Gapa z Pańcią i Pańciem :wink: Ja jako suczka nie wystawowa spotkam się z pozostałymi na zlocie :!: :lol:
Agata [Usunięty]
Wysłany: Pon 24 Kwi, 2006 19:40
Widzieliście prognozę pogody na czas wystawy Opole - Moszna :?
No kurczę, właśnie w tym czasie ma być zimno i ma padać deszcz :?
Nastawiłam się na 4 dni odpoczynku, spacerów po lesie z psami, na program "użytkowość bassetów", który będzie prowadził Wojtek Stan, a szczególnie na część praktyczną, na pokaz tropienia.
A jak będzie lało to nici z tego :?
No jestem normalnie podłamana.
W zeszłym roku była czaderska pogoda w czasie wystawy.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Mar 2005 Posty: 598 Skąd: Żory 508185063, 0324356156
Wysłany: Sro 26 Kwi, 2006 21:36
Życzymy wszystkim miłego spotkania i wielu, wielu sukcesów. Nasza DEmi ma cieczkę i czeka nas siedzenie w domu ale trzymamy kciuki?
Agato kogo zabierasz na klubówkę?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum